SV IJsvermaak Bovenkarspel

Voor alles over NATUURIJS van de KNSB klik hier.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuw clubgebouw SV IJsvermaak

Klik hier voor het verslag in het NHD

Gerard Laan 40 jaar in het bestuur SV-IJsvermaak.

Ons bestuurslid Gerard Laan zit december dit jaar 40 jaar in het bestuur van SV IJsvermaak

Bovenkarspel.
Veertig jaar bestuurslid zijn is best wel bijzonder. En daarom hebben we dit jubileum uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan.
Vanuit de KNSB er een gouden speldje, met bijbehorende oorkonde, beschikbaar gesteld voor Gerard Laan.
Afgelopen vrijdagavond (14 december) vond onze jaarlijkse ledenvergadering plaats in de kantine in het Oranje Nassaupark (Bovenkarspel).
Tijdens deze jaarlijkse ledenvergadering heeft onze burgemeester Wortelboer, het gouden speldje en bijbehorende oorkonde uitgereikt aan Gerard Laan.
Daarnaast is Gerard Laan middels een certificaat benoemd tot erelid van SV IJsvermaak door onze voorzitter Ton Groot.

Gerard Laan werd tijdens de jaarvergadering in december van 1978 in het Verenigingsgebouw te Bovenkarspel voorgedragen aan de bestuursleden als nieuw bestuurslid.
De jaarvergadering werd toentertijd tijdens een ijsperiode gehouden in het Verenigingsgebouw, zodat de ijsbaan open gehouden kon worden voor het publiek .
Gerard begon zijn bestuursperiode met een vervallen kantine en een salonwagen, die geschonken was door aannemersbedrijf Kuin, en tevens als bestuurskamer werd gebruikt.
In dat jaar waren er al 598 leden. Gerard haalde in het jaar 1988 zijn vergunning voor het startpistool, het startpistool werd veilig opgeborgen in de kluis.
Hij meldde vervolgens ook aan het bestuur dat hij alles voor elkaar had om ‘starter' te kunnen zijn.
In 1995 werden de kortebaan wedstrijden gehouden voor volwassenen, maar er kwamen geen leden die dag op af. Vervolgens werd de wedstrijd verreden onder de bestuursleden.
Gerard Laan heeft deze wedstrijd gewonnen, want hij was al vertrokken voordat hijzelf het startschot gaf.

Naast starter is Gerard ook 2de ijsmeester van de baan tijdens ijsperiodes.

In het jaar 2003 is Gerard ook al gehuldigd. Hij was toen 25 jaar in het bestuur en kreeg toen van Toon Steltepool (KNSB) zijn speldje , oorkonde en het mooie boek van het Gewest.
Gerard was apetrots. Ook de verdiende envelop van onze voorzitter ontbrak niet.

Hij is een echte doener, die lekker bezig wil zijn op het ijs. En als er sneeuw valt zit Gerard, als tweede ijsmeester, meteen op de schuiver om zo snel mogelijk de baan sneeuwvrij te krijgen.
Zijn vrouw Trees heeft geregeld tijdens ijsperiodes gezegd: “Je kunt je bed er wel neerzetten”.
En inderdaad als de wind de oosthoek invliegt wordt Gerard al gespannen en is er voor Gerard niets belangrijker dan IJsvermaak.
Hopelijk blijft Gerard nog jaren als bestuurslid verbonden aan ons ijscluppie.

Geschreven door Ad Horst

Gerard Laan door Burgermeester Wortelboer gehuldigd wegens 40 bestuurslid.